Politie Oostende, Douane en RVA organiseren controle actie op de kermis.

Namaakgoederen, zwartwerk, rookwaren-en alcohol worden aangetroffen.

Op vrijdag 18 oktober werden verschillende kermiskramen en drankstanden aan een controle onderworpen. De FOD Economie controleerde op namaakgoederen, de douane op rook- en alcoholwaren en de RVA op zwartwerk. De politie ondersteunde de actie.

Grote in beslag name namaakgoederen

In 3 kermiskramen werden verschillende goederen in beslag genomen. Het gaat over ongeveer 50 speelgoedfiguren, 45 stukken speelgoed, 20 speelgoedtelefoons, 150 speelkaarten, 5 wireless of portable speakers en 3 wireless radio's. Voor 1 kermiskraam werd een waarschuwing gegeven, voor de twee andere kramen een PV tot inbeslagname.

Zwartwerk: twee vaststellingen

Bij 1 kermiskraam was er een inbreuk op deeltijdse arbeid. Twee vaststellingen van zwartwerk waren het resultaat.

Inventarisatie dranken in 2 drankstanden

Bij twee drankstanden werden een volledige inventarisatie van de dranken opgemaakt. Dit met het oog op controle van de facturatie in het kader van accijnzen. Bij de opbouw van de kermis had de RVA reeds 5 vaststellingen van zwartwerk opgemaakt. Vandaar dat zij tijdens deze actie opnieuw wilden deelnemen.

"Eerlijke concurrentie blijft een belangrijk gegeven binnen onze stad", vertelt Korpschef Philip Caestecker. "Met onze herhaaldelijke SHOP-acties, controleren we al vaste handelaars op regelmatige basis. Maar ook reizende handelaars op ons grondgebied, vallen hieronder en dienen zich aan de regels te houden."