Grote verkeersactie: samenwerking tussen 3 politiezones in de nacht van zaterdag op zondag

In de nacht van zaterdag op zondag (22 op 23 oktober) vond een doorgedreven en grootschalige verkeersactie plaats. De samenwerking tussen de drie politiezones in de regio (Mira, Gavers en Midow) verhoogt de slagkracht op het terrein. De resultaten tonen de noodzaak aan om blijvend te controleren in het weekend. Op 3 controleplaatsen werden in totaal 330 voertuigen gecontroleerd. Aan deze actie werkten 25 politiemensen mee.  

ContNacht

De grote actie startte te Meulebeke. Daar hadden 5 chauffeurs te diep in het glas gekeken. Allen dienden ze de wagen aan de kant te zetten. Naast alcohol werd ook gecontroleerd op drugs in het verkeer. In totaal bleken 3 chauffeurs onder invloed van verdovende middelen, 1 daarvan reed zelfs zonder rijbewijs (vervallen verklaard wegens sturen onder invloed van drugs). Dat leidde tot 2 intrekkingen van het rijbewijs.

Verder werd nog in een wagen drugs aangetroffen én bleek een voertuig niet verzekerd en niet gekeurd waardoor het direct werd in beslag genomen. Verder werden nog 15 PV’s opgemaakt voor andere inbreuken zoals niet correct ingeschreven, keuring niet in orde, rijden zonder begeleider (voorlopig rijbewijs) en kleinere inbreuken rond technische eisen en rijbewijs.

In Harelbeke hadden 9 chauffeurs te diep in het glas gekeken. 1 chauffeur was onder invloed van verdovende middelen en moest zijn rijbewijs afgeven. Ook in Harelbeke werd een wagen in beslag genomen wegens niet correct verzekerd en gekeurd. Daarnaast werden nog een 3-tal kleinere inbreuken vastgesteld.

Tenslotte bleek ook in Waregem een aantal chauffeurs niet in orde; 6 omwille van alcohol (waarvan 1 intrekking rijbewijs). Er werden geen inbreuken vastgesteld rond verdovende middelen, maar er werden wel nog 9 PV’s opgemaakt rond technische eisen, verzekering en voorlopig rijbewijs.  

Deze resultaten tonen aan dat weekendcontroles in het verkeer een noodzaak blijven. De 3 zones blijven gemeenschappelijk inzetten om de regio verkeersveiliger te maken. In de nabije toekomst zullen dergelijke acties zeker worden herhaald.