Inbreker gevat! 

Vorige week werden bewoners uit Meulebeke het slachtoffer van een diefstal met braak. De inbreker en zijn auto waren te zien op camerabeelden. Deze werden binnen de politiezone verspreid zodat onze mensen konden uitkijken naar de man en zijn auto.

Breekijzer

Daags nadien merkt een collega buiten dienst de auto terug op in Meulebeke. Hij licht onze ploegen op het terrein in en blijft het voertuig ondertussen volgen. Onze ploegen komen snel ter plaatse en kunnen het voertuig tot stilstand brengen. Het bleek effectief te gaan om de auto op de beelden. Verder onderzoek zal uitwijzen wat het aandeel van de bestuurder is in de criminele feiten.  

De bestuurder werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding heeft bevestigd. Mogelijk kan de man gelinkt worden aan andere inbraken.  

Wij roepen iedereen op om waakzaam te ze zijn voor verdachte gedragingen. Bel gerust 101 als u verdachte zaken opmerkt in uw buurt. Als er een voertuig betrokken is, is het altijd raadzaam om de nummerplaat te noteren.