PZ Midow zet in op verkeersveiligheid

Succesvolle actie afleiding achter het stuur, blijvende aandacht voor snelheid en alcoholcontroles tijdens de matchen van de Rode Duivels.

Foto gebruik gsm achter het stuur.

Actieweekend “afleiding achter het stuur”
In samenwerking met het Parket van Brugge en Kortrijk hebben verschillende lokale politiezones dit weekend doorgedreven gecontroleerd op afleiding achter het stuur, en dus het gebruik van de GSM. Zoals iedereen wel weet, veroorzaakt dit heel regelmatig verkeersongevallen. In samenspraak met de gerechtelijke overheden werden in totaal 25 rijbewijzen ingetrokken. Vooral op zaterdag was een gecoördineerde actie in Midow succesvol. Over de 5 gemeenten van de zone werden 19 rijbewijzen op 1 dag ingetrokken. Deze chauffeurs dienen 8 dagen hun wagen aan de kant te zetten. Tijdens het actieweekend werden nog andere verkeersinbreuken vastgesteld, zoals een opgefokte bromfiets en een aantal kleinere inbreuken.

Zwaar vervoer
Op donderdag 17 november vond eveneens een actie “zwaar vervoer” plaats, in samenwerking met de zones Midow, Gavers en Mira. Op verschillende plaatsen werden in totaal 79 vrachtwagens gecontroleerd. Er werd een totaal van 6.709 euro geïnd. 1 chauffeur mocht zijn vrachtwagen aan de kant zetten door (onmiddellijke intrekking rijbewijs door gebruik van gsm achter het stuur). Er werden 3 processen-verbaal opgesteld (onder meer voor inbreuken tegen vleesvervoer, afvaltransport en rijtijden), 14 onmiddellijke inningen (brandblusser, keuring niet in orde, vervoersvergunning, inbreuken tegen de ladingzekering,…) en 11 waarschuwingen (defecte lichten, ontbreken blustoestel, verzekeringsbewijs,…).

Snelheid
Vorige week vrijdag (18/11) werd geflitst op 3 verschillende plaatsen waar zone 50 geldt. In de Dentergemstraat in Oostrozebeke reden 7 van de 71 voertuigen te snel, in Meulebeke (Marioloopsteenweg) passeerden 335 voertuigen de radar en reden er 18 te snel (waarvan 6 zware overtredingen). In de Hulstersestraat te Wielsbeke waren slechts 2 van de 54 bestuurders in overtreding.  
Verder wordt deze week (week van 21/11) onder meer geflitst te Wielsbeke (Heirweg, Hulstersestraat), in Oostrozebeke (Nieuwstraat, Dentergemstraat), in Dentergem (Wakkensesteenweg) én in Ingelmunster (Bollewerpstraat). In Meulebeke tenslotte staat de radar opgesteld in de Steenovenstraat en de Krekelstraat. Wees dus voorzichtig !  

Rode Duivels
PZ Midow zal blijvend inzetten op de verschillende aspecten rond verkeer. Deze week staan onder meer controles op de fietsverlichting van schoolgaande jeugd op het programma. Ook wenst de politie de supporters van de Rode Duivels te wijzen op het feit dat voetbal en alcohol niet samengaan. Er zal op de toegangswegen worden gecontroleerd. Onder meer in Ingelmunster en Wielsbeke komen supporters samen om veilig te genieten van de eerste matchen van het WK.