Resultaten Flitsmarathon 05/10/22

Op 5 verschillende plaatsen in de PZ Midow werd gecontroleerd op snelheid tijdens de nationale Flitsmarathon. In totaal passeerden 1.827 voertuigen onze radar. 100 voertuigen reden te snel (5,4%). Van die 100 voertuigen reden 20 % veel te snel (zware overtreding).

Flits

In de schoolomgeving in Oostrozebeke werd geflitst op 30 km/uur. Dit op de spitsuren (naar school ’s morgens). Op die plaats werd geen onderschepping georganiseerd. Op de andere controleplaatsen was dat wel het geval.

In totaal werden 63 voertuigen aan de kant gezet en doorgedreven gecontroleerd. Er werd onder meer 1 rijbewijs ingetrokken omwille van drugs in verkeer. Er werden ook meerdere onmiddellijke inningen geïnd en er waren meerdere kleinere verkeersinbreuken.

In Meulebeke werd een wagen geflitst aan 96 km/u binnen de bebouwde kom en schoolomgeving. Deze kon niet worden geïntercepteerd. De bestuurder komt in aanmerking voor een dagvaarding en intrekking van het rijbewijs.

Dergelijke resultaten tonen aan dat verkeersacties noodzakelijk zijn en dus in de nabije toekomst zullen herhaald worden.

Locaties en resultaten:

  • Oostrozebeke Wielsbekestraat (30 km/h): Aantal voertuigen: 358, Aantal overtredingen: 39, waarvan 9 zware
  • Dentergem Meulebekesteenweg (70 kl/h): Aantal voertuigen: 113, Aantal overtredingen: 10, waarvan 3 zware
  • Meulebeke Marialoopsteenweg (50 km/h): Aantal voertuigen: 334 , Aantal overtredingen: 38 , waarvan 7 zware
  • Ingelmunster Gentstraat  (50 km/h): Aantal voertuigen: 178, Aantal overtredingen: 2, waarvan 0 zware
  • Wielsbeke Expressweg  (70 km/h): Aantal voertuigen: 844, Aantal overtredingen: 11, waarvan 1 zware