Ruben Depaepe nieuwe korpschef politiezone Midow

Ruben Depaepe (41) uit Bellegem (Kortrijk) heeft de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de politiezone Midow, de zone actief in Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. Hij volgt er Hans Malysse op die op 1 september met pensioen ging. “Een goede keuze voor de toekomst”, denkt voorzitter van de politieraad en burgemeester van Ingelmunster Kurt Windels.

Door het coronavirus liep de aanstelling van de nieuwe korpschef wat vertraging op. Na het pensioen van Hans Malysse nam Boudewijn Baertsoen als waarnemend korpschef de honneurs waar.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met Ruben Depaepe de juiste man op de juiste plek hebben”, aldus burgemeester Kurt Windels. “Zijn gedrevenheid en no-nonsense aanpak zal ongetwijfeld voor een vernieuwde dynamiek zorgen. We stellen ook vast dat veel jonge politiemensen opnieuw de weg vinden naar ons korps. Daarenboven zit de samenwerking tussen de vijf gemeenten goed. We kijken dus hoopvol richting toekomst. Midow is een kleine, maar betaalbare zone met een goede dienstverlening en we willen dit graag zo houden.”

Afdelingshoofd

Ruben Depaepe woont in Bellegem (Kortrijk), is gehuwd met Hanne Dierick en vader van drie kinderen. Hij was tot voor kort actief als afdelingshoofd operaties bij de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede), waar hij de leiding had over zo’n 150 manschappen. Sinds maart 2019 was hij er ook adjunct-korpschef. Na zijn officiersopleiding in 2005 was hij ook nog actief bij de politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem en Grensleie. Hij is licentiaat moderne geschiedenis en heeft een tweetal jaar les gegeven voor hij eind 2003 startte met de officiersopleiding bij de geïntegreerde politie.

Bron : HLN.BE