Veiligheidsmonitor 2021 van start vanaf halverwege september

De Veiligheidsmonitor is een enquête die bij de bevolking gevoerd wordt over verschillende veiligheidsthema's.
Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijk slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.
Het initiatief wordt georganiseerd door de politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken en de lokale besturen. In heel België werden 400.000 personen op toevallige wijze geselecteerd om een vragenlijst te ontvangen. Daaronder dus ook inwoners van de gemeenten van de PZ Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke, Wielsbeke).

veiligheidsmonitor 2021

 

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van onze gemeentes. Wij vragen de inwoners die een vragenlijst ontvangen, om de nodige tijd te nemen om de vragen van de enquête te beantwoorden. Uw medewerking is van groot belang. Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Concreet worden de verschillende vragenlijsten vanaf half september 2021 verspreid. Wie via een statistische toevalssteekproef wordt geselecteerd, zal de enquête in de brievenbus krijgen. De resultaten worden in het eerste semester van 2022 verwacht.