Ons korps

De dagelijkse leiding van ons korps is in handen van korpschef Ruben Depaepe. Samen met zijn team garandeert hij de basispolitiezorg in Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke  Het korps heeft 7 basisfuncties (of kerntaken), namelijk interventie, onthaal, wijkwerking, recherche, slachtofferbegegening en handhaving van de openbare orde.

Ben je op zoek naar meer info over de werking van ons korps en de diverse diensten? Ontdek het hier.

Guy Seyns is de bijzonder rekenplichtige van onze politiezone.

De groep interventie verzorgt een 24/24 permanentie. De interventieploegen staan in voor de eerstelijnspolitiezorg zoals tussenkomen n.a.v.:

De zonechef van de PZ Midow is hoofdcommissaris Ruben Depaepe.

Hij staat in voor de leiding, de organisatie en de verdeling van de taken binnen het lokaal politiekorps en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het lokaal politiebeleid.

Ter ondersteuning van het personeel hebben wij nog de stafdiensten planning & beleid, informatica, evenementen, logistiek en personeel.

Adviseur Kurt Lamerant is politiesecretaris.  

Vanaf de opstart van de politiezone werd geopteerd voor een afzonderlijke verkeersdienst.  De verkeersdienst bestaat uit politieambtenaren en een administratief personeelslid.

De wijkinspecteur is een vertrouwde figuur in de gemeente. Hij is essentieel belast met de opdracht om een bindweefsel te vormen tussen politie en bevolking. 

Binnen onze meergemeenten zone is er één centraal onthaal in de Wielsbekestraat 96 te Oostrozebeke. Men kan er iedere dag terecht tussen 8 en 19 uur. Op maandag en zaterdag is dit van 8 uur tot 17 uur.  Op zondag is het onthaal gesloten.