Nieuws

appoint

Op 1 mei start politiezone Grensleie met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen. Dat geldt zowel voor Menen, Wevelgem als Ledegem.

id fraude

Geregeld waarschuwen wij voor online identiteitsfraude en geven het advies nooit een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. Maar wat als het al te laat is en je dit wel hebt gedaan? Wat moet je dan doen? Je leest het in dit artikel.

eletrotools

Het gebruik in de open lucht van houtzagen, grasmaaiers, kettingzagen of andere werktuigen aangedreven door motoren (zowel ontploffings- en elektrische motoren), is verboden tussen 21 uur en 07 uur.

Op zondagen en wettelijke feestdagen is het gebruik van dergelijke toestellen niet toegestaan voor 09 uur.

Dit artikel is niet van toepassing voor de normale exploitatie van landbouwgronden.

Dit geldt dus ook voor het gieten van beton.

 

carpass logo

De "Car-Pass"-wet die de fraude met de kilometertellers wil bestrijden, dateert uit 2004. Hoog tijd om deze aan te passen aan de noden van vandaag. Naast de kilometergeschiedenis zal de Car-Pass vanaf 1 maart extra informatie bevatten. De koper zal zich dus een beter beeld van de auto kunnen vormen. 

affiche week tegen pesten

Wanneer het pesten blijft doorgaan en steeds verdergaat, kan het strafbaar worden. Bijvoorbeeld als je wordt bedreigd of als je wordt geslagen of geschopt. Ook smaad en laster, bijvoorbeeld online, zijn strafbaar. Je kunt steeds aangifte doen in ons politiecommissariaat.

Belangrijk is dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal meeneemt zoals: