Daders opgepakt en buit terecht door samenwerking

2 daders van inbraken werden zondagnacht opgepakt . 1 dankzij een alerte burger. Een tweede dader dankzij een intensieve samenwerking met PZ Vlas en PZ Mira. De buit kon eveneens worden teruggevonden en wordt aan rechtmatige eigenaars terugbezorgd.

Zondagnacht werden de interventieploegen van de PZ Gavers verwittigd dat een burger uit Harelbeke 2 verdachten betrapt had bij een poging tot inbraak in zijn woning. Hij kon 1 van de daders weerhouden. Bij het verder onderzoek kon de identiteit van de 2de dader achterhaald worden en deze werd bijna onmiddellijk na de feiten in Kortrijk gearresteerd. Hierbij werd bovenlokaal samengewerkt met @PZMira, @PZVlas en PZ Gavers.
Op de vluchtroute werd een rugzak van de daders teruggevonden met daarin nog meer buit afkomstig van andere diefstallen met braak. De aangetroffen buit kon ondertussen terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaars of zijn de eigenaars bij de politie bekend. De gestolen goederen komen vooral uit niet-afgesloten voertuigen, tuinhuizen en garages op het traject Kortrijk-centrum-R8-Harelbeke (=Spoorweglaan-Harlemboislaan-Zandbergstraat-Hippodroomstraat-Motestraat-Zavelstraat-Vlaanderenlaan-Peter Benoitstraat-11e Julistraat-Vredestraat- A. Rodenbachlaan ). Het Parket werd ingelicht van deze feiten. De lokale recherche van de PZ Gavers volgt verder op.