Recherche

Contact :

Sint-Maartensplein 15c - 8680 Koekelare
Tel : 051/79.09.70

 

De functie Recherche en lokaal onderzoek bestaat uit de uitvoering van de opdrachten die bij voorrang door de Lokale Politie worden vervuld overeenkomstig de respectievelijke regelgeving.

Het betreft opdrachten van opsporing en onderzoek die voortvloeien uit de gebeurtenissen en criminaliteitsfenomenen op het grondgebied van de zone evenals enkele opdrachten van federale aard die door de Lokale Politie uitgevoerd moeten worden omdat deze liggen in de lijn van de dagelijkse politietaken, en om deze reden, beter worden uitgevoerd door de politiedienst belast met de basispolitiezorg. In ieder Lokaal Politiekorps wordt 7 tot 10% van het effectief operationeel kader belast met deze recherchetaken.

De lokale recherche staat onder leiding van directeur commissaris Mark Vander Bauwede. Zijn dienst is gehuisvest in Koekelare, Sint Maartenplein 15c.

Het team bestaat uit tien rechercheurs met inbegrip van de sectie “Jeugd en gezin.

De taak van de recherche bestaat voornamelijk uit het voeren van verdere onderzoeken naar aanleiding van vastgestelde feiten en het voeren van onderzoeken in opdracht van de parketmagistraat. We zouden kunnen stellen dat de recherche een onderzoek overneemt wanneer het gespecialiseerd is (bv. er is een telefonieonderzoek vereist) of wanneer het verloop van het onderzoek niet meer tot de taak van de aanvankelijke vaststellers (voornamelijk de interventieploegen) behoort.

De rechercheurs kunnen uiteraard ook zelf aanvankelijke feiten vaststellen en onderzoeken uitvoeren.