Andermaal een zwarte bladzijde voor de verkeersveiligheid

Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur reed een 49-jarige bestuurder twee tegenliggers aan te Kortemark in de Werkenstraat. De 49-jarige bestuurder week van zijn rijvak af een reed de beide bestuurders aan in de linkerflank.
De 49-jarige bestuurder legde een positieve ademanalyse af met als resultaat 0,79 mG/L. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De 37-jarige bestuurster en 29-jarige bestuurder die werden aangereden legden beiden een negatieve ademtest af.

Zondagmorgen omstreeks 01.00 uur werd te Koekelare, Werkenstraat een 44-jarige man gecontroleerd. Deze legde een positieve ademtest af met als resultaat 0,57 mG/L. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Zondagmorgen omstreeks 01.15 uur reed een 27-jarige Poolse onderdaan te Diksmuide, Heernisse in een hekken en pleegde vluchtmisdrijf. Door een hulpvaardige getuige konden onze ploegen deze 27-jarige man aantreffen. De 27-jarige man legde een positieve ademtest af met als resultaat 0,71 mG/L. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Er werd hem een boete opgelegd van 1260 euro.
Deze Poolse onderdaan werd opgehaald door een kennis die aangetroffen werd te Diksmuide in de Koning Albertlaan. Deze 29-jarige Poolse onderdaan werd eveneens onderworpen aan een ademtest en legde een positieve ademanalyse af van 0,89 mG/L. Ook deze 29-jarige man werd zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.

Vrijdagnacht werden reeds het rijbewijs van een 28-jarige bestuurder en en 32-jarige bestuurster ingetrokken voor 15 dagen naar aanleiding van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Het verlengde weekend van 1 november schrijft zo alweer een zwarte bladzijde toe aan de verkeersveiligheid in de politiezone Polder waar onze mensen op het terrein hard blijven werken om iedereen veilig op de weg te houden.