De teller van dit weekend staat zondagmorgen al op 6 ingetrokken rijbewijzen.

Uit de voorbije nacht blijkt dat het nog steeds de goede kant niet uitgaat met het gedrag van een aantal bestuurders die dronken achter het stuur blijven "kruipen". In dit geval mag U kruipen letterlijk nemen.

Naar aanleiding van een verkeersongeval te Gits omstreeks 19.15 uur riepen de collega's van PZ Riho onze bijstand in met succes. In de Groenestraat te Kortemark werd de 77-jarige bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde aangetroffen door onze ploeg. Zowel het rechtervoorwiel als de achterbumper van het voertuig werden twee kilometer verder aangetroffen. De 77-jarige bestuurder legde een ademanalyse af van 0,46 mG/UAL. Uiteraard werd zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Met dank aan diverse alerte burgers.

Omstreeks 00.40 uur liet een 64-jarige bestuurder zich betrappen met één glas te veel op. Te Koekelare in de Sint-Omaarstraat legde de bestuurder een ademanalyse af met als resultaat 0,24 mG/UAL. De bestuurder zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden en hij krijgt een onmiddellijke inning van 179 euro.

Na oproep van een bezorgde burger troffen onze interventieploegen omstreeks 04.20 uur te Diksmuide in de Esenweg een 20-jarige bestuurder al slapend aan in zijn voertuig. De lichten van het voertuig lagen aan en het voertuig stond geparkeerd half op het voetpad en half op de rijbaan. De 20-jarige bestuurder die houder is van een voorlopig rijbewijs legde een ademanalyse af met als resultaat 0,65 mG/UAL. De 20-jarige bestuurder was niet alleen onder invloed maar reed ook in dronken toestand. Zijn voertuig werd weggetakeld en zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.