Politiezone Polder plaatst 4 bestuurders voor 15 dagen in quarantaine voor alternatief C-virus

Ondanks de bezorgdheid om de algemene gezondheid diende de politiezone Polder vannacht vier maal op te treden tegen het alternatieve C-virus en werd van 4 bestuurders het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

Het begon omstreeks 21.45 uur te Diksmuide in de Hendrik Consciencestraat waar een 39-jarige bestuurder onderworpen werd aan een ademanalyse met als resultaat 0,72 mG/UAL. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een goede 45 minuten dook het fenomeen opnieuw op te Diksmuide in de Tulpenlaan legde een 27-jarige bestuurder een ademanalyse af met als resultaat 0,86 mG/UAL. Ook dat rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Omstreeks 01.30 uur werd een volgend geval vastgesteld te Diksmuide op de Esenweg. Na een oproep van een bezorgde burger werd een 40-jarige man aangetroffen zonder schoenen achter het stuur van zijn voertuig met draaiende motor en ontstoken lichten die een ademanalyse liet optekenen van 0,74 mG/UAL Ook hier werd het virus bestreden met de onmiddellijke intrekking van 15 dagen.

Een uur later omstreeks 02.30 uur werd een 23-jarige bestuurder aangetroffen te Zarren in de Kortemarkstraat die een positieve test aflegde inzake het gebruik van drugs. In april en oktober vorig jaar werd deze 23-jarige bestuurder ook betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De 23-jarige bestuurder diende opnieuw zijn rijbewijs in te leveren voor 15 dagen.

Ook nu onze aandacht en inzet zich richt op bijdragen aan het welzijn en de volksgezondheid blijft de politiezone Polder zijn politietaken en in het bijzonder het rijden onder invloed van alcohol en drugs elke dag opnieuw aanpakken. Rijden en drinken gaan nu éénmaal niet samen.