Resultaten snelheidscontrole en start BOB-campagne

Onze verkeersdienst hield deze week naast de snelheidscontrole's zonder interceptie eveneens op dinsdag 4 december 2018 een snelheidscontrole met interceptie.

Op vrijdagavond diende reeds een bestuurder zijn rijbewijs in te leveren wegens overdreven snelheid.

In totaal werd er op dinsdag van 790 voertuigen hun snelheid gecontroleerd. Van de 790 voertuigen waren er 107 in overtreding. Vierentwintig bestuurders vereffenden ter plaatse hun onmiddellijke inning.

Van 6 snelheidsduivels werd hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. In de Oudekapellestraat te Diksmuide waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt werd een snelheid geregistreerd van 169 km/uur.

De BOB-campagne is gestart sedert vrijdag 30 november 2018. In het eerste weekend werden bij diverse controle's door de interventiedienst reeds meerdere bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Na 5 dagen BOB-campagne legden reeds 8 bestuurders een positieve ademtest af, 4 van hen overschreden de limiet van intrekking en dienden hun rijbewijs voor 15 dagen in te leveren. Eén bestuurster legde een positieve test af inzake gebruik van drugs en diende eveneens haar rijbewijs in te leveren voor 15 dagen.

Na dag 5 van de BOB-campagne staat de teller van de ingetrokken rijbewijzen op een triestig record van 12 voor de zone Polder.

Waar deze week de snelheid nog gecontroleerd wordt kan U vinden via deze link : https://www.politie.be/5460/nieuws/snelheidscontroles-1

Behalve op deze plaatsen zal er ook gecontroleerd worden op diverse andere plaatsen in de zone. Ook in het kader van de BOB-campagne komt U onze mensen tegen op diverse plaatsen en tijdstippen.