Snelheidscontroles - Resultaten week van 18 tot 24 mei

In de week van, 18 tot 24 mei werd in de PZ Polder de snelheid gecontroleerd van 2397 voertuigen, hiervan reden 306 bestuurders te snel.

Dit is 12,7 % bestuurders die de snelheidslimieten negeren. Deze fameuze toename van overtreders die wij opmerken is verontrustend. Deze week werd de snelheid voornamelijk in de namiddag en avond gecontroleerd. Schijnbaar hadden veel overtreders weinig tijd en wensten zij snel thuis te zijn. De negatieve uitschieters werden geregistreerd voornamelijk in de zone waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt. In Koekelare in de Moerestraat reed 17,73 % van de bestuurders te snel. In Diksmuide in de Ieperstraat reed 14,24 % van de bestuurders te snel.

De hoogste snelheid werd genoteerd te Koekelare in de Moerestraat waar een bestuurder 128 km/uur reed waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt. In de Edewallestraat te Kortemark reed een bestuurder 94 km/uur waar de snelheid 50 km/uur bedraagt. In Diksmuide in de Schoorbakkestraat reed een bestuurder 92 km/uur waar de toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt. Opnieuw zullen er 6 bestuurders die deze week betrapt werden op te snel rijden zich moeten verantwoorden voor de politierechter.