Start van de BOB-campagne in de PZ Polder met controle van 564 bestuurders

Het is weer zover, die fijne winterse tijd van gezellig samen zijn, een kerstmarktje hier, een etentje daar... Volop genieten tijdens de donkerste dagen van het jaar Een glaasje klinken moet zeker kunnen, maar hou het gezellig en duid al meteen op voorhand die winter-BOB aan, de persoon die ervoor zorgt dat iedereen veilig huiswaarts keert, de held van het moment

Op 25 november 2022 start de nieuwe BOB-campagne en loopt tot 30 januari 2023. Ook de PZ Polder zorgt graag voor jouw veiligheid en controleert gedurende deze periode extra op rijden onder invloed. 

Winterbob

De verkeersdienst van de PZ Polder controleerde op zaterdag 26 november tussen 14.00 en 23.00 uur 564 bestuurders op het gebruik van alcohol achter het stuur. Er werd gecontroleerd te Kortemark op de Staatsbaan, in Diksmuide op de Kaaskerkestraat en in Koekelare op de Moerestraat.

Van de 564 gecontroleerde bestuurders bleken er 555 veilig op weg zonder alcohol gebruikt te hebben, helaas waren er ook 9 andere bestuurders. Er werden 4 bestuurders betrapt die in 'Alarm' registreerden, hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden en kregen een onmiddellijke inning van 188,06 euro. Voor 5 bestuurders werd het resultaat 'Positief' geregistreerd, van 4 bestuurders werd hun rijbewijs ingehouden voor 6 uur en krijgen een proces-verbaal. Het rijbewijs van de vijfde bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.