Weer een weekendnachtje met hardleerse bestuurders tijdens de BOB-campagne

Ondanks de lopende BOB-campagne registreerde onze interventiedienst de voorbije weekendnacht weer diverse inbreuken ondermeer op rijden onder invloed.

Gisterenavond omstreeks 22.30 uur werd een 26-jarige bestuurder gecontroleerd te Kortemark in de Jerome Debouttestraat die reed zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurder was in het bezit van een voorlopig rijbewijs voor 18 maanden maar mag hiermee tijdens de weekendnachten niet rijden tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

Omstreeks 03.00 uur werd in Houthulst in de Stokstraat een 41-jarige bestuurder gecontroleerd. De bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,91 mG/UAL. De bestuurder zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Omstreeks 06.00 uur reed een 46-jarige bestuurder te Kortemark op de Markt in de muur van een bankgebouw. Deze bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 1,09 mG/UAL. Bovendien bleek uit de drugtest dat betrokkene onder invloed reed van cocaine en amfetamines. Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en ook deze bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Deze bestuurder werd opgesloten ter ontnuchtering.