Zowel vlotte als zwalpende bestuurders uit het verkeer gehaald voor alcoholcontrole

De voorbije nacht werden twee vlotte en één zwalpende bestuurder uit het verkeer gehaald voor alcoholcontrole in het kader van de BOB-campagne, ook een vierde bestuurder trok de aandacht van onze nachtploegen.

Het resultaat van deze controles leverde 2 intrekkingen van het rijbewijs voor 15 dagen op en 2 inhoudingen voor 6 uur.

 

Bob beschermt levens. Affiche campagne 2022

De eerste bestuurder werd opgemerkt te Kortemark in de Zarrenstraat omstreeks 22.45 uur, de bestuurder hield er een vlotte snelheid en sportieve rijstijl op na waarop de bestuurder uit het verkeer gehaald werd. De 33-jarige bestuurder legde een ademanalyse af van 0,48 mG/UAL. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur.

De twee bestuurder trok onze aandacht door over de weg te zwalpen in de Stationsstraat in Diksmuide omstreeks 01.30 uur. De 23-jarige bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,83 mG/UAL. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Een derde bestuurder werd opgemerkt te Kortemark in de Roeselarestraat omstreeks 01.45 uur. De 29-jarige bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,53 mG/UAL. Het rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur.

Opnieuw in Kortemark in de Stadenstraat omstreeks 2.30 uur werd een bestuurder met een vlotte sportieve rijstijl uit het verkeer gehaald. De 35-jarige bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,88 mG/UAL wat eveneens een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen meebrengt.

Dank aan alle bestuurders die veilig op weg waren!