Uw fiets laten graveren/labelen? Waarom, hoe, wie, waar, wanneer?

Waarom? Uw fiets laten graveren of labelen is één van de preventieve maatregelen die u kan nemen in de strijd tegen fietsdiefstallen. Uw fiets personaliseren door hem te laten graveren of labelen biedt een dubbel voordeel op:

1. de potentiële dief wordt afgeschrikt aangezien een gegraveerde fiets herkenbaar is en moeilijker te verkopen;

2. de politie kan, bij het terugvinden van een gestolen fiets, makkelijk de rechtmatige eigenaar terugvinden.

Hoe? Door middel van een graveermachine wordt uw rijksregisternummer op het kader van je fiets gegraveerd waardoor uw fiets uniek wordt. Dit nummer vindt u op de achterzijde van uw identiteitskaart. Breng daarom ook steeds uw identiteitskaart mee indien u naar een fiets-graveeractie komt.

Wie? De gemeenschapswachten van de gemeente Lanaken & Maasmechelen staan in voor het professioneel graveren of labelen van uw fiets en het kost helemaal niets.

Waar? Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te geven hun fiets te laten graveren, worden graveeracties voorzien en zullen een aantal acties gepland worden bij gelegenheden of evenementen waar fietsers verwacht worden.

Lanaken:

Een agenda is terug te vinden op de website van de gemeente Lanaken: http://www.lanaken.be/Leven/Veiligheid/Diefstalpreventie/Fiets_graveren

Maasmechelen:

https://www.maasmechelen.be/gratis-fietslabelen

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lanaken / Maasmechelen via het contactformulier of telefonisch via 089 47 47 47.