Politie Waasland-Noord houdt gebiedsgebonden acties in Beveren en Melsele

zwaailicht

Actie in Beveren
Zaterdag 4 februari heeft een politieteam een gebiedsgebonden actie gehouden in Beveren. Deze actie was gericht op meer verkeersveiligheid en tegen overlast. Op het Zillebeek werden er 110 voertuigen en 105 personen gecontroleerd. Alle bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. Van een bestuurder is het rijbewijs ingehouden voor drie uur. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs voor zes uur afgeven.
In het Pareinpark negeerde 1 bestuurder de verboden rijrichting. Deze kreeg een boete. De politie stelde ook nog een proces-verbaal op voor het niet dragen van de gordel.

Actie in Melsele
Op zondag 5 februari werd er een gebiedsgebonden actie gehouden in Melsele. De actie was gericht op meer verkeersveiligheid en tegen inbraken. De politieploegen controleerden op de Melseledijk en Grote Baan. In totaal werden er 55 voertuigen en 15 personen gecontroleerd.

Volgende inbreuken werden vastgesteld:

  • 2 inbreuken voor het gebruik van de gsm achter het stuur
  • 1 bestuurder legde een positieve alcoholtest af, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen

Tijdens mobiele patrouilles werd er een verdacht persoon gecontroleerd aan de fietsenstalling van de tramterminus. Betrokkene had een kniptang op zak en bekende dat hij een fiets wou stelen. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor poging fietsdiefstal. Na verhoor mocht betrokkene beschikken.
 

Wat is gebiedsgebonden politiezorg?