Politie Waasland-Noord neemt deel aan controleactie “Goliath”

De federale en lokale politie hebben zaterdagavond een grote controleactie “Goliath” gehouden in Oost-Vlaanderen. Ook wij namen deel aan de actie. Naast het uitvoeren van mobiele patrouilles stelden we ook controleposten op aan de Gentseweg en de Zandstraat in Beveren, in de Kemphoekstraat in Sint-Gillis-Waas en aan de Tromp in Stekene. Daarnaast patrouilleerden ons fietsteam in wijken en op inbraakgevoelige plaatsen.

Politiewagen

Resultaten

In totaal werden er 47 voertuigen en 57 personen gecontroleerd. Via een voertuig met een ANPR-camera werden er 895 nummerplaten gescand. Er waren 101 hits.
Tijdens de controleactie werden er 9 verkeersinbreuken vastgesteld, waaronder twee rijden onder invloed van alcohol en een rijden onder invloed van drugs. 
Een bromfietsbestuurder werd betrapt met een dealershoeveelheid drugs (17,9 gram cannabis). Hij was tevens in het bezit van een verboden wapen.
Een persoon kreeg een proces-verbaal voor heling. 

De grootschalige actie “Goliath” is in de eerste plaats gericht op de bestrijding van misdrijven tegen eigendommen; meer specifiek woninginbraken, homejackings, metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen, ramkraken, diefstal van werkmateriaal ed., en in de tweede plaats naar (verkeers)criminaliteit in het algemeen.