Hoe kan ik bromfietsdiefstal voorkomen?

Voorkom dat je bromfiets gestolen wordt door het mogelijke dieven zo moeilijk mogelijk te maken.

  1. Beveilig je bromfiets met meerdere sloten. Zo zorgt een schijfremslot ervoor dat de dief niet kan wegrijden. Een kettingslot verhindert dat de bromfiets eenvoudig op een aanhanger wordt geladen. Veranker je bromfiets aan een vast object of maak meerdere bromfietsen aan elkaar vast.
  2. Parkeer je bromfiets zoveel mogelijk op plaatsen waar veel voorbijgangers komen en waar een goede verlichting is. Zo is er een voortdurende sociale controle.
  3. Bewaar de sleutels van de bromfiets apart van die van de woning. Steek pas op het laatste moment de sleutel in het contact en start pas kort voor vertrek.
  4. Laat geen waardevolle voorwerpen achter op de bromfiets of in de opbergruimtes. Tip: registreer je waardevolle voorwerpen.
  5. Als je jouw bromfiets achterlaat, neem dan steeds je boorddocumenten mee. Het is altijd nuttig om foto’s te maken van de bromfiets en kopieën te nemen van de boorddocumenten. Bewaar deze op een veilige plaats. Bij diefstal kan je snel en correct alle gegevens aan de politie overmaken.

Toch slachtoffer?

Ondanks alle voorzorgen werd je bromfiets toch gestolen? Doe meteen aangifte via Police-on-web of in één van onze politiekantoren.

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.