Corona-maatregelen worden verlengd

Ook voor de politiezone Zennevallei gelden alternatieve werkwijzen om de verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan. 

Het spreekt voor zich dat een gehele shut down niet kan voor een politiezone. Onze opdracht blijft het garanderen van uw veiligheid.

Maatregelen

Om dit te realiseren, focussen alle diensten van de lokale politie zich voornamelijk op het verlenen van dringende noodhulp. Verder zijn klachten en meldingen steeds mogelijk. Echter om besmetting tegen te gaan werken we zoveel als mogelijk op afspraak. Zo spreiden we bezoeken, zodat u, als burger niet met andere burgers hoeft te wachten in de wachtzaal. Anderzijds centraliseren we de dienstverlening in de politiepost Brabantpoort, Pepingensesteenweg 250 in Sint-Pieters-Leeuw. Hier kunnen we de beste garanties geven op vlak van hygiëne en veiligheid. De andere politieposten worden dus tijdelijk gesloten. Geenszins is het opzet om u in de kou te laten staan. Controles op de uitvoering van de federale maatregelen zullen georganiseerd worden en alle oproepen in kader van noodhulp worden opgevangen door onze dienst Interventie, die ruim versterkt wordt. Zo zet de politiezone dagelijks zo'n 20 à 25 mensen in.

Heeft u dringend politie nodig? Bel 101. 

Maakt u graag een afspraak voor een klacht of melding? Via deze link kan u een afspraak maken. Bellen kan ook naar het nummer 02 363 93 00. Opgelet, afspraken kunnen vanaf vrijdag enkel nog in de politiepost Brabantpoort in Sint-Pieters-Leeuw. De openingsuren werden verruimd van 7 tot 19 uur. Deze maatregel geldt van vrijdag 20 maart tot en met zondag 30 augustus 2020. Uiteraard worden de maatregelen regelmatig geëvalueerd. 

Komt u langs, vergeet uw mondmasker niet

Hopend op uw begrip

De korpschef

Mark Crispel