Nieuws

Persbericht: Resultaten van onze WODCA-acties (alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles) tijdens de nacht van 22 op 23 en van 23 op 24 januari 2021

Lokale politie Mechelen-Willebroek voerde tijdens de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 en van zaterdag 23 op zondag 24 januari 2021 wodca-acties (alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles) uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek.

In totaal werden 668 ademtests afgenomen. 20 bestuurders testten positief: 14 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, 5 wegens drugs in het verkeer en 1 wegens strafbare alcoholopname én drugs in het verkeer tegelijkertijd.

 

 

Persoverzicht van maandag 25 januari 2021

Feiten van 23-01-2021 om 6 uur tot 24-01-2021 om 6 uur

Mechelen, Auwegemvaart: Inbraak in een appartement op de eerste verdieping. Achteraan het appartement wordt een deur beschadigd. De flat wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.


Politiesucces

Mechelen, Kleine Nieuwedijkstraat - Caputsteenstraat: Zaterdagnamiddag 23 januari 2021 omstreeks 14.45 uur ontvangen wij een melding van verdachte gedragingen. Twee bestuurders hebben kortstondig afgesproken op een parking waarbij er een product(en) wordt(worden) geleverd.

Korte tijd later kan onze patrouilleploeg op de parking een van de twee voertuigen aantreffen. De bestuurder is door middel van een ballon lachgas aan het gebruiken. Dit betreft een inbreuk op de ABP (Algemene Bestuurlijke Politieverordening) en de 23-jarige man wordt geverbaliseerd. De fles lachgas wordt in beslag genomen.

Een klein uurtje later treft een patrouilleploeg het andere voertuig in de Caputsteenstraat aan en gaat over tot controle. De 21-jarige man is in het bezit van lachgas en een groot aantal ballonnen. Betrokkene wordt eveneens geverbaliseerd en de fles lachgas wordt in beslag genomen.Feiten van 24-01-2021 om 6 uur tot 25-01-2021 om 6 uur

Mechelen, Frans Broersstraat: Diefstal uit een tuinhuis. Zonder sporen van braak na te laten wordt het tuinhuis betreden. Nadeel: twee fietsen.

Persoverzicht van zaterdag 23 januari 2021

Feiten van 22-01-2021 om 6 uur tot 23-01-2021 om 6 uur

Geen feiten te melden.

European Disability Card (EDC)

De European Disability Card (EDC) is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert en hen in die domeinen een aantal voordelen biedt (bv. aangepaste rondleidingen). De kaart toont aan dat de houder een beperking heeft. Beperkingen zijn niet altijd zichtbaar of fysiek. Deze kunnen alle vormen aannemen (bv. spraakstoornis, evenwichtsprobleem, ...). 

Wat is het?

Je kan de EDC-kaart vergelijken met de mindervaliden parkeerkaart, met dat verschil dat de EDC ook wordt toegekend aan mensen die wel mobiel zijn, maar een andere (niet zichtbare) beperking hebben. Ze is strikt persoonlijk en is voor de houder een bewijs van zijn/haar beperking. 

De houder van de kaart heeft niet meer rechten of plichten dan andere burgers, maar met deze kaart kan hij/zij begrip en respect vragen voor zijn/haar beperking.

Waarom relevant bij politietussenkomsten? 

Deze European Disability Card kan, naast voor culturele activiteiten, ook nuttig zijn bij politietussenkomsten. Zo kan deze kaart onze politiemensen helpen bij het beoordelen van tussenkomsten waarbij de houders van zulke kaart betrokken zijn. Het zou best kunnen dat deze kaart een ander licht werpt op de politietussenkomst en kan helpen bij een beoordeling. Ben je houder van een EDC? Aarzel dan zeker niet om deze kaart bij een tussenkomst voor te leggen aan onze politiemensen. 

Meer weten?

https://eudisabilitycard.be/nl/de-kaart

 

Persoverzicht van vrijdag 22 januari 2021

Feiten van 21-01-2021 om 6 uur tot 22-01-2021 om 6 uur


Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Jubellaan: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij een 41-jarige fietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Mechelen, Guido Gezellelaan: Aanrijding tussen een personenwagen en een step waarbij de 19-jarige bestuurder van de step lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.