Persoverzicht van donderdag 27 januari 2022

Feiten van 26-01-2022 om 6 uur tot 27-01-2022 om 6 uur

Willebroek, Appeldonkstraat: Diefstal uit een tuinhuis. Zonder sporen van braak na te laten wordt het tuinhuis betreden. Nadeel: gereedschap (boor- en slijpmachine en batterijen)

Mechelen, Klaverstraat: Poging inbraak in een woning. De deur en een raam worden beschadigd. Het pand wordt niet betreden.  

Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Berkenlaan: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 66-jarige fietsster lichtgewond raakt.

Opmerkelijk

Willebroek: Woensdagnamiddag 26 januari 2022 voerde politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit op zwaar vervoer in Willebroek.

In totaal werden 9 vrachtwagens gecontroleerd.

- Op de N16 trok een kraanauto (MTM 4 8.000 kg) de aandacht van onze verkeerspolitie. De kraanauto bevond zich niet op de juiste reisweg, was niet vergezeld van begeleidingsvoertuigen en de chauffeur had het nagelaten om de reisweg te verkennen. Het transport werd geïmmobiliseerd tot het in regel was.

- Een buitenlandse bestuurder was in overtreding met de rij- en rusttijden. Hij had de afgelopen dagen, meerdere malen, te weinig dagelijkse rust genoten (tachograaf). Hij diende de boete onmiddellijk te betalen.

- Op Brielen werd een vrachtwagen (MTM 11.990 kg) aan een controle onderworpen. De keuring van het voertuig was vervallen sinds 20/06/2021. Tevens kon men geen geldige verzekering voorleggen. Na contact met de verzekeringsmaatschappij bleek de verzekeringspolis definitief geschorst te zijn wegens herhaaldelijke niet-betaling.

- Tijdens de controle merkte onze inspecteur eenzelfde type vrachtwagen op met gelijkende nummerplaat. Deze vrachtwagen bleek van dezelfde onderneming te zijn en werd ook aan een controle onderworpen. De verzekeringsmakelaar wist te zeggen dat ook voor deze vrachtwagen de polis geschorst is.

- De twee vrachtwagens werden in beslag genomen en getakeld wegens niet verzekering. De zaakvoerder zal gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Naast de twee getakelde vrachtwagens werd er in totaal voor 2.630 euro aan boetes uitgeschreven.

 

Persoverzicht