Persoverzicht van donderdag 8 april 2021

Feiten van 07-04-2021 om 6 uur tot 08-04-2021 om 6 uur

Geen feiten te melden.

Opmerkelijk

Willebroek: Tijdens een controleactie ‘zwaar vervoer’ in Willebroek op woensdag 7 april 2021 werden er in totaal 6 voertuigen onderworpen aan een grondige controle, bij drie daarvan stelden onze verkeersploeg de volgende inbreuken vast.

  • Een uitzonderlijk transport (massa 48 ton, lengte 17.65 m, breedte 3.20 m en hoogte 4.35 m) reed niet op de voorgeschreven reisweg en was tevens niet voorzien van de wettelijk voorziene begeleidingsvoertuigen. De bestuurder heeft het nagelaten om zijn reisweg te verkennen en had niet de nodige veiligheidstoebehoren bij.
    Het voertuig werd onmiddellijk ter plaatse geïmmobiliseerd tot het in regel was. De chauffeur kreeg een boete van in totaal 1.450 euro.  
  • Een tractor met aanhangwagen, waarbij de lading (grond) tot ver boven de wanden lag en er kon afvallen, kreeg een boete van 116 euro. De bestuurder diende rechtsomkeer te maken richting het bedrijventerrein waar hij zonet vertrokken was.
  • Een bestuurder van een lichte vrachtauto (MTM 3400 kg) kon ons enkel een rood keuringsbewijs met de vermelding 'INTERDIT A LA CIRCULATION' overhandigen. Hiermee is het niet toegestaan om zich op de openbare weg te begeven. (behoudens naar garage voor herstelling of aanbieden technische controle) Naast de bestuurder was er nog een passagier aanwezig en was het voertuig zwaar overladen met (bouw)afval. Er werd een totale massa gewogen van 6474,6 kg. Dit betekent dat het voertuig 3074,6 kg overladen was.
    Tevens waren beide assen overladen en waren er meerdere zichtbare defecten aanwezig. Het voertuig werd ter plaatse geïmmobiliseerd. De bestuurder diende het voertuig te laten takelen. Het keuringsbewijs wordt door ons ingetrokken. Betrokkene zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.