Persoverzicht van woensdag 13 oktober 2021

Feiten van 12-10-2021 om 6 uur tot 13-10-2021 om 6 uur

Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Frederik de Merodestraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij een 26-jarige fietser lichtgewond raakt.

Mechelen, Schaliënhoevedreef: Aanrijding tussen een vrachtwagen en een step waarbij de 17-jarige gebruiker van de step lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Opmerkelijk

Mechelen - Willebroek: Dinsdag 12 oktober 2021 wisten een aantal vrachtwagens de aandacht van onze verkeersploegen te trekken. De volgende vaststellingen werden gedaan.

- Een vrachtwagen met Franse nummerplaat werd aan een controle onderworpen omdat de bestuurder geen gebruik maakte van de richtingsaanwijzer. Bij controle bleek het voertuig uitgerust te zijn met zes richtingsaanwijzers (voor, midden en achter), maar slechts één bleek te werken. Ook één van de achterlichten was defect.
Het voertuig is nog uitgerust met een analoge tachograaf. De chauffeur heeft het echter nagelaten om bij aanvang van zijn dienst een nieuw registratieblad te gebruiken, waardoor het blad van de vorige dag nog werd gebruikt en overschreven. Tevens werden enkele verplichte rubrieken (zoals o.a. de naam van de bestuurder) niet ingevuld en was het blad zonder wettige reden uit de tachograaf gehaald.  Zo is het onmogelijk om na te gaan of de bestuurder de rij- en rusttijden heeft gerespecteerd.

- Een Frans uitzonderlijk transport (massa 75.000 kg) week ten onrechte af van de verplicht te volgen reisweg, het voertuig was tevens niet voorzien van begeleidingsvoertuigen en de bestuurder negeerde het verkeersverbod dat tussen 07u00 en 09u00 van kracht is voor dergelijke voertuigen.  De lading, een rupskraan, werd ter plaatse geïmmobiliseerd tot er een nieuwe vergunning is om terug op de reisweg te komen.

- Een vrachtwagen was tot boven de wanden geladen met zand. Er werd geen enkel ladingzekeringssysteem aangebracht.

- Een lichte vrachtwagen stond geparkeerd op een autoweg. De bestuurder was vervoer voor rekening van derden aan het verrichten, terwijl er voor zulk voertuig echter geen transportvergunning was afgeleverd.

In totaal werd er voor een bedrag van 4.478,84 euro aan boetes uitgeschreven.

 

 

Persoverzicht