Persoverzicht van woensdag 7 april 2021

Feiten van 06-04-2021 om 6 uur tot 07-04-2021 om 6 uur

Mechelen, Lange Schipstraat: Diefstal uit een appartement. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke berging betreden. Nadeel: een fiets.

Opmerkelijk

Mechelen, Postzegellaan: Een uitzonderlijk transport met Franse nummerplaat wist de aandacht van onze verkeersploeg te trekken. De combinatie werd geïntercepteerd en onderworpen aan een controle op de Postzegellaan te Mechelen. 
De vrachtwagen was geladen met een mobiele kraan die een gewicht had van meer dan 37 ton. De volledige combinatie had een massa van 80.532 kg.
De volgende inbreuken werden door onze collega’s vastgesteld:

  • Afgeweken van de verplicht te volgen reisweg.  (Boete van 400 euro)
  • Geen verkenning van de reisweg op voorhand uitgevoerd, wat verplicht is bij zulke transporten. (Boete 500 euro) Bestuurder dacht dat hij op de R12 reed.  Hij wou via Leuven rijden en was via een kaart aan het rijden. 
  • Tevens was de kraan van meer dan 37 ton alleen vooraan gezekerd, achteraan was de lading totaal niet gezekerd. (Boete van 350 euro)
  • Aangezien de lengte van het uitzonderlijk transport meer dan 22 meter bedroeg (zijnde 23,80 meter) dient er een reflecterende markering aan beide zijden van het uitzonderlijk vervoer te worden aangebracht. Deze signalisatie ontbrak echter. (Boete van 300 euro)
  • Voor het niet in bezit zijn van de verplichte veiligheidstoebehoren bij een uitzonderlijk vervoer (twee gevarendriehoeken, twee autonoom werkende geeloranje flashlichten) werd er een boete van 150 euro uitgeschreven.

In totaal werd voor een bedrag van 1700 euro aan boetes uitgeschreven. 

Alvorens zijn weg te kunnen verder zetten dient de chauffeur een nieuwe vergunning ‘uitzonderlijk vervoer’ aan te vragen, gezien de aanwezigheid van verschillende bruggen op de nabijgelegen wegen (fietstunnel Jubellaan, brug Carrefour-Zuid, brug Postzegellaan, brug Uilmolenweg).

 

Er werd eveneens een vrachtwagen uit het verkeer gehaald die een transport voor derden verzorgde zonder geldige vervoersvergunning.  Een onmiddellijke inning van 1500 euro werd uitgeschreven. 
Het transport werd eveneens geïmmobiliseerd tot regularisatie van de toestand.