Resultaten van onze WODCA-acties (alcoholcontroles en controles op drugs in het verkeer) van 18 september 2021

Lokale politie Mechelen-Willebroek voerde op zaterdag 18 september 2021 tijdens de namiddag en avond wodca-acties (alcohol-, snelheidscontroles en controles op drugs in verkeer) uit te Mechelen.

In totaal werden maar liefst 724 ademtests afgenomen. 7 bestuurders testten positief wegens strafbare alcoholopname in het verkeer.

 

Resultaten

Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen :

  • De eerste bestuurder had 1,8 gram pro mille alcohol in haar bloed.
  • De tweede bestuurder veroorzaakte een verkeersongeval met stoffelijke schade op de Oude Liersebaan te Mechelen. Tijdens het parkeren reed hij het voertuig voor en achter hem aan. Hij legde een positieve ademtest af en had 1,6 gram pro mille alcohol in zijn bloed.

Drie bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur.

Twee bestuurders tot slot moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur.

 

Twee bestuurders legden een negatieve speekseltest af in het kader van drugs in het verkeer.

 

Er werden ook uitgebreide snelheidscontroles verricht in de Dellingstraat, Boerenkrijgstraat, Blarenberglaan, Hanswijkvaart en op Bonheidensteenweg en Guido Gezellelaan te Mechelen.

In totaal werden 3.836 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Maar liefst 581 bestuurders reden te snel en krijgen hiervoor een proces-verbaal.

Drie onder hen zullen voor de politierechtbank gedaagd worden met het oog op een verval van het recht tot sturen :

  • Op de Bonheidensteenweg te Mechelen reed een bestuurder 88 km/u i.p.v. max. 50 km/u (bebouwde kom).
  • Op de Blarenberglaan duwde een bestuurder het gaspedaal in tot 111 km/u i.p.v. max. 50 km/u.
  • Eveneens op de Blarenberglaan, klokte een chauffeur af aan een werkelijke snelheid van maar liefst 165 km/u (!) i.p.v. max. 50 km/u.   Vier minuten later werd betrokkene opnieuw geflitst, ditmaal in de andere rijrichting, aan 61 km/u.

 

De wodca-acties (alcohol-, snelheidscontroles en controles op drugs in het verkeer) van de lokale politie Mechelen-Willebroek werden uitgevoerd in het kader van ons verkeersactieplan. Dergelijke acties zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden.