09_Terug naar school

Vandaag trekken duizenden kinderen in onze politiezone opnieuw naar school. Daarom willen wij bestuurders nog eens vragen om extra voorzichtig te zijn in de buurt van scholen.

De start van het nieuwe schooljaar zorgt ervoor dat het verkeer ook weer drukker wordt. Kinderen trekken elke dag met de fiets of te voet naar school. Vaak ontbreekt het hen echter nog aan ervaring en verkeersinzicht. Daarom vragen wij bij de start van het nieuwe schooljaar om als bestuurder extra voorzichtig te zijn in de omgeving van scholen. We geven je alvast vijf gouden tips mee.

  1. Let op je snelheid, in het bijzonder in de buurt van scholen.
  2. Houd afstand van fietsers en zeker van kinderen op de fiets. Ze kunnen plots een uitwijkmanoeuvre maken.
  3. In de buurt van een zebrapad ben je best extra voorzichtig. Jonge kinderen kunnen snelheid en remafstand nog niet goed inschatten.
  4. Vertrek op tijd! Files en rode lichten spelen je altijd parten als je te laat bent.
  5. Parkeer je voertuig correct. Auto's op het voet- of fietspad creëren gevaarlijke situaties, zeker in een schoolomgeving.

Onze wijkinspecteurs vatten vanaf vandaag opnieuw post aan de schoolpoorten om toezicht te houden en, indien nodig, op te treden tegen verkeersinbreuken. Ook onze collega's van de verkeers- en interventiedienst houden een extra oogje in het zeil in de omgeving van scholen en op drukke plaatsen. Tenslotte worden ook onze snelheidscontroles in zone 30 weer opgestart.

Wij wensen iedereen een prettige en veilige start van het schooljaar toe!

verkeer