Flik zkt Flik

Gisteren ontvingen wij een dertigtal jongeren in ons politiehuis. Tijdens het evenement 'Flik zkt Flik' gingen wij met hen in gesprek en probeerden wij hen warm te maken voor een job bij de politie. 

Ook binnen onze politiezone is diversiteit een aandachtspunt. Een politiekorps is immers een weerspiegeling van de samenleving. Daarom organiseerden wij op woensdag 23 november in samenwerking met Aldemir Fatma (aspirant-commissaris) en vijf studenten Communicatie aan de PXL Hasselt het event ‘Flik zkt Flik’. Het was een interactief event om dialoog te creëren tussen de politie en de jongeren.

Het evenement werd ingeleid door het spel ‘Over de drempel’. Aan de hand van diverse stellingen konden de jongeren ongestraft hun gedacht zeggen tegen de politie. Daarna begon de speeddate met onze collega’s en volgden er demonstraties van controleren, fouilleren en handboeien. Afsluiten deden we met een rondleiding in ons politiegebouw. Daarenboven konden de jongeren in gesprek gaan met onze beroepsvoorlichters om wat meer informatie over de selectieprocedures binnen de politie te krijgen.

Tot slot kon iedereen genieten van een hapje en drankje. Het event vond plaats in Bistro H en er waren maar liefst 27 jongeren en een tiental collega’s aanwezig.

 

politie trein