Weekend zonder alcohol achter het stuur

Vrijdagavond gaat het weekend zonder alcohol achter het stuur van start. In het hele land controleren politiediensten dit weekend extra op alcohol en drugs in het verkeer. Je kan niet zeggen dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Het weekend zonder alcohol achter het stuur is een nationale actie in samenwerking met de federale en de lokale politie op alle wegen en autosnelwegen in het hele land. De actie zal plaatsvinden van vrijdag 16 september om 18.00 uur tot maandag 19 september om 06.00 uur. Door deel te nemen aan deze actie willen we weggebruikers sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur.

Bij de vorige edities, die in januari en juni plaatsvonden, werden in onze politiezone 56 bestuurders betrapt die een glaasje teveel op hadden. In 2022 werden er in totaal 609 bestuurders tegengehouden die positief bliezen.

Trek jij er op uit en ben je van plan een glaasje te drinken? Hou onderstaande tips dan in je achterhoofd! Ook als je gasten ontvangt die met de auto zijn, kan jij een aantal zaken doen om te voorkomen dat je gasten met een glaasje teveel op achter het stuur kruipen.

 

Tips zonder alcohol achter het stuur