Zonder licht ben je gezien

Met de donkere winteravonden in het vooruitzicht is het erg belangrijk om gezien te worden in het verkeer. Om jullie hiervan te overtuigen, lanceren wij de campagne 'zonder licht ben je gezien'.

Enkele dagen geleden zijn we overgeschakeld naar het winteruur. Dat betekent dat het voortaan een uurtje vroeger donker is. Elk jaar opnieuw stellen wij vast dat er tijdens deze periode meer voetgangers en fietsers betrokken raken bij een verkeersongeval. De meest voorkomende oorzaak? De autobestuurder had hen niet opgemerkt.

Om nogmaals het belang van een goede verlichting te benadrukken, lanceren wij de campagne 'Zonder licht ben je gezien'. We willen fietsers, maar ook voetgangers, ervan overtuigen om er steeds voor te zorgen dat ze goed verlicht de baan opgaan.

Fietsers zijn zelfs verplicht om tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag of wanneer het niet meer mogelijk is om duidelijk te zien tot op een afstand van 200 meter, hun fietsverlichting op te zetten. Dit jaar stelden we helaas al 77 boetes op voor fietsers die niet correct verlicht waren.

Vanaf deze maand wordt er in alle gemeenten van onze politiezone opnieuw extra gecontroleerd op het gebruik van (brom)fietsverlichting. Je zorgt dus maar beter dat je gezien wordt ... 

Fietsverlichting