Zorgeloos op reis met jouw mobilhome of caravan

Op zaterdag 1 april organiseert de Federale Wegpolitie een infodag in Houthalen-Helchteren over mobilhomes en caravans. Iedereen kan er, met of zonder motorhome, terecht met vragen. Ook stelt de politie haar weegbrug (asweger) ter beschikking om beladen voertuigen te wegen.

In de lente halen veel kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren? De Federale Wegpolitie beantwoordt op deze infodag al jouw vragen tussen 09.30 en 15.30 uur.

Wij helpen je onder andere graag verder met:

  • De terminologie (wat is nuttig laadvermogen, MTM, MTSM, MTMS, aslasten,…)
  • Technische aspecten (nazicht werking lichten, gebruik losbreekrem, banden : profieldiepte, laadindex)
  • Wetgeving omtrent rijbewijs (wanneer categorie B, BE, B met code 96, C, C1,…)
  • Motorhomes +3.5Ton (welk rijbewijs, vrijstellingen tachograaf?,…)
  • Ladingzekering (hoe het best mijn lading/bagage vervoeren)
  • Wegcode (welke snelheid?, mag ik inhalen?, …)
  • Wetgeving overlading (as-overlading, overlading MTM: een boete of proces-verbaal, is er een correctie bij het wegen?, wordt er een tolerantie toegepast? enz…)

Interesse? Laad jouw voertuig of voertuigcombinatie dan zoals je op vakantie zou vertrekken en neem ook de nodige boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest). Zo kunnen wij je van de nodige informatie voorzien.

De politie benadrukt graag dat er die dag niet geverbaliseerd zal worden. Iedereen die dus zorgeloos op reis wil vertrekken of zich in de toekomst een caravan of motorhome wil aanschaffen, mag deze infodag zeker niet missen.

Meer info op https://www.politie.be/5998/nl/Mobicar

 

Mobilhome