Wat moet ik doen wanneer mijn voertuig getakeld werd?

Je begeeft je naar het politiecommissariaat.

Wat je juist moet doen, hangt af van de reden waarom je voertuig getakeld werd.

Werd je voertuig getakeld omdat het fout geparkeerd stond?

Indien je je binnen de 18 uren na de takeling bij de politie aanbiedt om je voertuig op te halen en indien je onmiddellijk betaalt, haalt de takelaar je tussen 23.00 en 7.00 uur aan het politiehuis af en brengt je naar je voertuig. Op andere tijdstippen sta je zelf in voor het vervoer naar de takeldienst. Het is aangeraden om de takelkosten dadelijk te vereffenen bij de takeldienst bij het afhalen van het voertuig om verdere kosten te vermijden. Het voertuig moet door de takeldienst worden vrijgegeven.

Werd je voertuig getakeld uit veiligheidsoverwegingen, zonder dat het voertuig in overtreding stond?

Indien je je binnen de 18 uren na de takeling bij de politie aanbiedt om je voertuig op te halen en indien je onmiddellijk betaalt, haalt de takelaar je tussen 23.00 en 7.00 uur aan het politiehuis af en brengt je naar je voertuig. Op andere tijdstippen sta je zelf in voor het vervoer naar de takeldienst. De kosten worden betaald door de overheid die de beslissing nam om je voertuig te takelen.

Werd je voertuig getakeld omdat het niet verzekerd was?

Je biedt je aan bij de politiedienst die je voertuig in beslag nam. Als je een verzekeringsdocument op chassisnummer afgeleverd, dat minimum 3 maanden geldig is, kan voorleggen, levert de politie je een attest af. Daarmee kan je je voertuig, na betaling van takelkosten en eventuele stallingskosten, ophalen. Het voertuig wordt pas meegegeven nadat de kosten betaald zijn.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 938 938.