Persbericht 18.09.2018

Bocholt - verkeersongeval
Op de Stramproyerweg botsten dinsdagochtend rond 11u10 een auto en een tractor. Chantal J. (49) en Ide B. (22) uit Bocholt raakten hierbij lichtgewond.

Genk - verkeersongeval
Dinsdagmiddag rond 12u45 botsten een auto en twee fietsers op de Zaveldriesstraat. Nicole W. (53) en Joaquim A. (55) uit Genk raakten hierbij lichtgewond.

Genk - verkeersactie belastingen
Maandag tussen 14u00 en 22u00 hield Politie CARMA in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in de zone. Van de 1976 gescande voertuigen werden er 42 gecontroleerd.
In totaal werd er een bedrag van 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Er werden zeven auto's getakeld, waarvan vier van bestuurders hun boete niet konden betalen en drie niet-verzekerde voertuigen.
Verder werden twee bestuurders betrapt met het rijden op rode diesel. Eén bestuurder stond geseind voor het verval van het recht tot sturen.

Er werd één rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken van een bestuurder die reed onder invloed van alcohol en drugs. Daarnaast werden er nog processen-verbaal opgesteld voor het rijden met een geschrapte nummerplaat, rijden zonder rijbewijs en technische gebreken.

Kinrooi - diefstal
Dinsdag stelde men vast dat er werd ingebroken op een bouwwerf op de Bosstraat. Er verdween werkmateriaal en regenafvoerbuizen.