Gezocht! Wijkinspecteurs & inspecteurs politioneel onthaal

Als één team werken om de maatschappij vandaag en morgen veiliger te maken, dat is onze hoofdtaak. Bovendien staan bij ons mensen centraal. Kansen grijpen en enthousiast uitdagingen aangaan? Dat moedigen we alleen maar aan! Jouw talent maakt mee het verschil voor de maatschappij.

Wil je ook bouwen aan een interessante carrière? Bij onze politiezone vind je sowieso een job met variatie, groeikansen en maatschappelijk belang. Onze politiezone is specifiek op zoek naar wijkinspecteurs en inspecteurs voor het politioneel onthaal.

Onthaal

Wijkinspecteur

De dienst Wijkwerking vormt de basis van de politiezorg. De wijkinspecteurs proberen in de verschillende wijken te zorgen voor orde, rust en veiligheid. Zij zijn het gezicht en aanspreekpunt voor de bewoners. De wijkinspecteurs willen hiervoor zorgen door zoveel mogelijk in de verschillende wijken aanwezig te zijn en er toezicht te houden. In iedere gemeente van onze politiezone is er een wijkcommissariaat aanwezig.

Inspecteur politioneel onthaal

De dienst Onthaal vangt de burgers op en staat burgers te woord die zich in persoon, telefonisch of schriftelijk tot onze politiediensten wenden. Je kan bij deze collega's terecht voor aangifte van verlies en/of diefstal, fietsdiefstal, vandalisme, gevonden voorwerpen,...

Traject

De aanwervingsprocedure bestaat uit drie fases

  1. In eerste instantie dien je de generieke selectie te doorlopen (cognitievevaardigheidsproef, sportproef, persoonlijkheidsproef, medische geschiktheidsproef, deliberatiecommissie en moraliteitscommissie).
  2. Als je geslaagd bent voor deze generieke selectie, word je opgenomen in een werfreserve. Op dat moment kan je solliciteren voor de gewenste functie binnen onze politiezone (wijkinspecteur en/of inspecteur politioneel onthaal).
  3. Als laatste stap dien je nog op sollicitatiegesprek te komen in onze politiezone en als wij jou selecteren voor de functie, kan je vervolgens starten aan de basisopleiding tot inspecteur.

Nadat je deze betaalde opleiding van 1 jaar succesvol hebt doorlopen, kan je starten aan jouw droomjob binnen onze politiezone!

Interesse?

Heb je interesse in één van deze functies? Wij organiseren op vrijdag 19/08/2022 om 10.00 uur een infosessie in het hoofdcommissariaat van onze politiezone (Stadionlaan 22a, 9800 Deinze) zodat je meer te weten kan komen over de selectieprocedure, de opleiding en onze politiezone. Via dit formulier kan je t.e.m. 16/08/2022 inschrijven voor deze infosessie.

Lukt geen enkele van de voorgestelde data jou maar heb je wel interesse in deze job? Neem dan contact op met onze personeelsverantwoordelijke via mail of telefonisch op het nummer 09 244 25 22.

We kijken er naar uit om jou te ontmoeten!