14 juni - Verkeersongevallen met gewonden

Dit weekend gebeurden in onze politiezone maar liefst vijf verkeersongevallen met gewonden waarbij fietsers betrokken waren. Het eerste ongeval gebeurde op vrijdag omstreeks 08u40 in de Biebuyckstraat in Deinze. Een 28-jarige bestuurster van een personenwagen wou het kruispunt De Akker/Biebuyckstraat oversteken om haar weg verder te zetten naar De Akker. Ze merkte geen andere weggebruikers op en vervolgde haar weg. Wanneer ze aan de overzijde van het kruispunt komt, merkt ze een 49-jarige bestuurder van een speedpedelec op. Ze kon een aanrijding niet meer vermijden. De bestuurder van de speedpedelec komt ten val tegen een verkeersbord. Hij werd lichtgewond overgebracht naar het UZ in Gent. Het tweede ongeval gebeurt eveneens op vrijdag omstreeks 17u25 ter hoogte van de Gentstraat in Deinze. Hier gebeurde een ongeval tussen een 17-jarige bestuurder van een bromfiets en een 39-jarige bestuurder van een elektrische fiets. De fietser raakte bij het ongeval lichtgewond.

Het derde ongeval gebeurde op zaterdag omstreeks 17u00 op het Antoon van Paryspad in Deinze. Hier kwam het tot een aanrijding tussen een 56-jarige bestuurder van een koersfiets en een 32-jarige fietsster met haar kindje achterop. De vrouw en haar 3-jarig zoontje werden lichtgewond naar het ziekenhuis van Deinze.

Het vierde ongeval gebeurde omstreeks 09u00 ter hoogte van Machelenbinnenweg in Deinze. Een 59-jarige fietsster raakt er met haar elektrische fiets verblind door de zon en rijdt in op een geparkeerde bestelwagen. Ze raakt bij het ongeval lichtgewond. Het vijfde ongeval gebeurde eveneens op zondag omstreeks 10u30 op het kruispunt Hoekstraat/Stoktevijver in Lievegem. Een 42-jarige fietsster en een 51-jarige fietsster komen ten val. De twee fietssters rijden samen in groep. De ene fietsster gaat achter de andere fietsster rijden omdat er tegenliggers op hun pad komen. Bij het manoeuvre raakt de ene fietsster de speedpedelec van de andere waarop beide ten val komen. Ze raken beiden bij het ongeval lichtgewond.