24 juni - Verkeersongevallen met gewonden

Op vrijdag gebeurden er drie ongevallen in onze politiezone. Het eerste ongeval vond plaats omstreeks 07u40 in de Vosselarestraat in Deinze. Een 32-jarige bestuurster van een personenwagen rijdt in de Vosselarestraat in Landegem en wil afslaan naar de parking van de gemeenteschool Wilgennest. Wanneer ze haar manoeuvre uitvoert kwam een 37-jarige motorfiets uit de tegenovergestelde richting. Een aanrijding kon niet worden vermeden. De passagier van de motorfiets (een 37-jarige vrouw) werd hierbij lichtgewond.

Het tweede ongeval gebeurde omstreeks 11u50 op de Grote Baan in Lievegem. Een 41-jarige bestuurster van een personenwagen reed met haar voertuig op de Grote Baan in de richting van Gent. De bestuurster moest links afslaan naar de oprit van haar woning. Op het moment dat ze haar manoeuvre inzet om zich op de oprit van de woning te begeven, voert een andere bestuurster (45-jarige vrouw) links een inhaalmanoeuvre uit. Op die manier komt het tot een aanrijding. De passagier (22-jarige vrouw) van het eerste voertuig is zwanger en wordt preventief overgebracht naar het ziekenhuis.

Het derde ongeval vond plaats in de Koning Leopoldstraat in Lievegem omstreeks 16u35. Tijdens het dwarsen van de Koning Leopoldstraat wordt een 52-jarige fietster aangereden door een 28-jarige bestuurder van een personenwagen. De fietster komt ten val en raakt bij het ongeval lichtgewond.