27 augustus - Inbraak in woning en twee verdachten aangehouden

Zaterdagvoormiddag 24 augustus 2019 vond een inbraak plaats in een woning gelegen in Wallebeekpark in Deinze. Tijdens de korte afwezigheid van de bewoners werd de woning betreden via een schuifraam. De woning werd volledig doorzocht en er werden juwelen gestolen.

Kort daarvoor hadden onze diensten melding gekregen van een verdacht voertuig in de Wallebeekstraat, waarbij twee mannen waren uitgestapt en te voet verdergegaan. Ondanks uitgebreide patrouille door diverse ploegen werden de mannen en het voertuig niet meer aangetroffen.

Rond de middag kwam er echter vanuit het buurtinformatienetwerk (BIN), dat was opgestart n.a.v. de verdachte handelingen, een nieuwe melding binnen inzake twee verdachte personen die ter hoogte van de Hubo in de Emiel Clauslaan liepen. Onze interventieploeg kon de twee mannen oppakken. Zij bleken in het bezit te zijn van de juwelen die kort daarvoor gestolen waren uit de woning in het Wallebeekpark.

De verdachten, resp. 25 en 29 jaar, beiden met de Servische nationaliteit en zonder gekende woonplaats in België, werden zondag 25/08/2019 op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Ze werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer in Gent besliste vandaag dat beide verdachten aangehouden blijven.