8 juli - Inbraken in woningen

In de nacht van donderdag op vrijdag had onze politiezone te kampen met zes inbraken in woningen. De eerste inbraak vond plaats in de Bredestraat in Deinze. De bewoonster van de woning wordt wakker door licht en geluid in de woning. De bewoonster staat op en ziet de verdachte in de woning, de verdachte vlucht weg in onbekende richting. Geld werd ontvreemd.

Daarnaast werden drie inbraken gepleegd in Meirelos in Deinze. Bij de eerste inbraak konden de daders de woning binnendringen via een voorraam aan de woning. Dit raam stond in kipstand open. Er werd een inkeping gemaakt in het houten frame ter hoogte van het slot. De benedenverdieping werd doorzocht. Kledij, geld en juwelen werden hier ontvreemd. Bij de tweede inbraak in Meirelos konden de daders de woning binnendringen via het schuifraam van de woonkamer. Hier werd eveneens de benedenverdieping doorzocht. Hier werd eveneens geld en een zonnebril gestolen. Bij de derde inbraak in Meirelos werden 2 fietsen ontvreemd uit het tuinhuis van de bewoners.

De vijfde inbraak vond plaats in Ter Meire in Deinze. Daar stond het deurraam van de keuken van de bewoners open. De hond van de bewoners begint te blaffen waarop de bewoners het raam sluiten. Later merken ze op dat de handtas van de bewoonster uit de keuken werd ontvreemd. Deze handtas werd teruggevonden in de tuin van een woning gelegen in Meirelos. Geld en sigaretten werden hierbij ontvreemd.

De zesde inbraak vond plaats in de Beekstraat in Deinze. Hier werd de achterdeur van de woning geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Ook hier werd er geld ontvreemd.