8 juni - Verkeersongeval met gewonden

Op maandag gebeurden er maar liefst vier verkeersongevallen met gewonden in onze politiezone. Het eerste ongeval vond plaats op het kruispunt Tolpoortstraat/Statiestraat in Deinze omstreeks 12u00. Een 56-jarige fietser en een 58-jarige bestuurster van een personenwagen kwamen hierbij in aanrijding. De fietser werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis van Deinze.

Het tweede ongeval gebeurde op de Markt van Deinze omstreeks 17u00. Een fietser wil er een personenwagen rechts voorbijrijden. Op dat moment vertrekt het voertuig, de 69-jarige fietsster komt ten val. De fietsster raakt bij het ongeval zwaargewond.

Het derde ongeval gebeurde eveneens op de Markt in Deinze. Dit omstreeks 17u10. Het komt tot een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser. Zowel fietser als bromfietser komen van de Markt richting Tolpoortstraat. De fietser stopt ter hoogte van de kerk om het Sint-Poppoplein op te rijden. Hij dient daarvoor even te stoppen. Wanneer de bromfietser de fietser wil voorbijrijden, steekt de fietser zonder aanduiding over en raakt de bromfietser de fietser vol op de linker voorzijde. Beiden komen ten val. De fietser wordt lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het vierde ongeval vond plaats ter hoogte van Vaart Linkeroever in Deinze omstreeks 18u00. Bij dit ongeval rijdt een voertuig tegen een bulldozer die slib vanuit een schip naar de overzijde van het jaagpad op een land brengt. De 21-jarige bestuurster legde een positieve ademtest af. Zij en haar 22-jarige passagier raakten bij het ongeval lichtgewond.