8 oktober - Inbraken in woningen

In de nacht van donderdag op vrijdag gebeurden verschillende inbraken in onze politiezone. Er gebeurden twee effectieve inbraken en één poging tot inbraak in Sluiskouter in Deinze. Bij de eerste inbraak konden de daders zich toegang verschaffen tot de achterzijde van de woning. Het cilinderslot werd afgebroken en er werd geld ontvreemd uit de woning. Bij de tweede inbraak konden de daders het keukenraam forceren met een scherp voorwerp. Het raam kon worden geopend en geld en juwelen worden gestolen. Bij de poging tot inbraak kon het cilinderslot eveneens worden afgebroken. De deur kon worden geopend maar om onbekende reden werd de woning hier niet betreden.

Een tweede poging tot inbraak vond plaats in de Tennisstraat in Deinze. Ook hier werd het slot en de slotplaat van de achterdeur afgebroken. De deur kon echter niet worden geopend en de woning kon dus niet worden betreden. 

Ook in de Centrumlaan in Deinze werd er een inbraak vastgesteld. De bewoner stelt vast dat het slot van een zijdeur van de woning verdwenen is. Verschillende lades werden doorzocht maar voorlopig is er geen zicht op een effectief nadeel. 

Er werd eveneens ingebroken in de Sportstraat in Deinze. Daar stellen de bewoners vast dat er een raam in de living open staat dat normaal steeds slotvast is. Verschillende zaken in de leefruimte werden verplaatst of geopend. Momenteel is er ook hier eveneens geen sprake van een effectief nadeel.