Brandstichting in Bilzen

Verspreid op vraag van het parket van Limburg
Plaats
Bilzen
Datum

In de nacht van zondag 10 november op maandag 11 november 2019 werd brandgesticht in het toekomstige asielcentrum in de Rode Kruislaan in Bilzen. Iets na 23.30 uur kregen de hulpdiensten de eerste melding van hevige rookontwikkeling uit het gebouw.

Aan een kelderraam werden braaksporen vastgesteld en uit onderzoek bleek dat de brand op de zolderverdieping met behulp van brandversnellers werd aangestoken.

Aan iedereen die iets heeft gezien of gehoord of die meer weet over deze feiten wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Die avond werd net voor de melding bij de brandweer, omstreeks 23.30 uur, ook een wagen opgemerkt in de buurt van het asielcentrum. De wagen kwam van het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Riemstersteenweg in Bilzen en reed het doodlopend stuk van de Papestraat in dat vlak voor het gebouw loopt. Om 23.37 uur reed de wagen de Papestraat weer uit. De persoon of personen in deze wagen kunnen belangrijke getuigen zijn en ook aan hen wordt gevraagd om zich te melden.

Beschrijving wagen:
Mercedes C-klasse, vanaf het bouwjaar 2014, vermoedelijk donkere kleur.