Diefstal in Antwerpen

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op zondag 7 juli 2019 werd een appartement op de Van Meterenkaai in Antwerpen volledig leeggeroofd terwijl de bewoners op vakantie waren.

De daders zijn waarschijnlijk via de voordeur binnengekomen aangezien rond 15u00 een getuige een van de daders in de inkomhal heeft gezien. Ze hebben vermoedelijk via de voordeur ook een deel van de gestolen goederen naar buiten gebracht. Misschien hebben ze die aan een kompaan gegeven die buiten op hen wachtte.

Rond 16u30 werden de dader die eerder in de inkomhal was gezien en zijn kompaan in de garage van het gebouw gefilmd. Een van hen droeg enkele tassen, vermoedelijk zaten daar nog een laatste deel van de gestolen goederen in. Ze zochten de BMW van de eigenaar van het appartement en reden er mee weg.

Ze reden via de kaaien naar het zuiden van de stad. De wagen werd uiteindelijk enkele dagen later teruggevonden op een parking in Wilrijk, vlakbij de A12. Wellicht zijn de daders hier overgestapt in een andere wagen en dan verder gevlucht via de autostrade.

Misschien heeft iemand gezien wanneer de wagen daar werd geparkeerd. Heeft iemand die mannen gezien of gezien in welke auto ze zijn overgestapt.

De daders gingen aan de haal met juwelen, designerkledij, zonnebrillen, handtassen en enkele kunstwerken. Als mensen deze zaken tegenkomen op tweedehandssites of kunst- en antiekmarkten wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Beschrijving van de daders:

De eerste dader is een blanke man, 1m80 lang en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgrijze pet, een blauwe vest, een blauwe jeansbroek en blauwe sportschoenen met witte rand. Onder zijn pet is licht haar te zien.

De tweede dader is wat kleiner, eerder mager en blank. Hij draagt een blauwe sweater met kap die zijn gezicht verbergt, een blauwe jeansshort en witte sportschoenen met witte kousen. Hij draagt verschillende tassen met daarin de gestolen spullen.