Diefstal met geweld in de Pearle in Geraardsbergen

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Geraardsbergen
Datum

Op donderdag 4 juli 2019 werd een Pearle-filiaal in de Oudenaardsestraat, in het centrum van Geraardsbergen, overvallen.
Drie werknemers waren achteraan in de winkel bezig, als er om 14 uur ’s middags een onbekende man naar binnen wandelde.

Hij droeg een plastic tas van warenhuisketen Action en ging meteen naar de balie achteraan in de winkel. Daar bedreigde hij de drie personeelsleden.
Hij wees naar een hoek en zei in het Frans dat ze daar moesten gaan staan, en niet mochten bewegen of bellen. De man kwam zo bedreigend over, dat de drie deden wat hij zei, ook al toonde hij geen wapen.
De man keerde terug naar de voorkant van de winkel, en begon op zijn  gemak brillen uit te kiezen. Rustig stak hij ze één na één in zijn zak.

Beschrijving van de dader :
De man is ongeveer 1m90 lang en heeft een getaande huidskleur, een opvallende stoppelbaard met een afgetekend snorretje, bakkebaarden en een sik. Hij droeg die dag een witte baseballpet van de New York Yankees, een donkere vest, een donkere jeansbroek en zwarte schoenen met veters.

Nadat hij tientallen monturen heeft weggestoken, wandelde hij de winkel uit. Hij stak eerst nog de tas boven zijn hoofd om het alarm van het antidiefstalpoortje te omzeilen.

Eén van de winkelbedienden kon nog net zien hoe hij om de hoek verdween van de Lessensestraat.