Diefstal met geweld in een appartement in Gent

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, Afdeling Gent
Locatie
Gent
Datum

Op maandag 17 juli 2017 omstreeks 17.30 uur werd een vrouw overvallen in haar appartementshal op het Heldenplein in Gent. Onder bedreiging van een mes werden haar gouden halsketting en gouden armband afgerukt; ringen werden van haar vingers gerukt.

Diezelfde namiddag had het slachtoffer een opmerkelijke ontmoeting aan het ESSO tankstation gelegen aan de Rooigemlaan in GENT. Een opvallende blauwe Peugeot met Franse nummerplaat hield er halt en de twee inzittenden, een man en een vrouw namen uitgebreid de tijd om het vertrouwen te winnen van het slachtoffer. Na een gemoedelijke ontmoeting ging ieder zijn eigen weg, maar vermoedelijk hebben ze het slachtoffer gevolgd.

Toen ze bijna thuis was zat de man, die ze ontmoet had in het ESSO-tankstation, op een bankje nabij haar woning. Op het ogenblik dat ze haar appartementsgebouw binnenstapte stond plots deze  man achter haar. Nog voor ze zich kon omdraaien werd er een mes op haar keel gezet en werd ze bestolen van haar juwelen.

Beschrijving van de man :

Hij had een getaande huidsleur, was ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij was vermoedelijk rond de 30 jaar oud, sprak Frans en had kort donkerbruin haar met gel. Hij had verteld tegen het slachtoffer dat hij een Italiaan was en had zich voorgesteld als Yvan.

Hij droeg een opvallende roze T-shirt.

Beschrijving van de vrouw :

Zij had zich voorgesteld als Lisa. Ze had een geel/bruine huidskleur en had acne in het aangezicht. Ze was klein van gestalte en vrij slank. Ze had lang onverzorgd haar in een staart. Ze sprak enkele woorden Frans en had gezegd dat ze van Polen afkomstig is.