Diefstal met geweld in het station van Dendermonde

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Dendermonde
Datum

Op zaterdag 30 januari 2021 omstreeks 23.59 uur werd een 70-jarige man door twee daders aangevallen en beroofd in het station van Dendermonde

Eén verdachte sloeg het slachtoffer en hield hem in een wurggreep, waarbij het slachtoffer op de grond viel. De tweede verdachte kwam er ook bij en sloeg eveneens de man. Ze stalen zijn portefeuille en vluchtten weg in de richting van de grote parking. Uit het onderzoek blijkt dat de twee daders het slachtoffer reeds achtervolgden van in het station Brussel-Zuid. Zowel het slachtoffer als de twee verdachten zijn opgestapt in Brussel Zuid om 23.04 uur. De verdachten hebben het slachtoffer tijdens de treinrit geen seconde uit het oog verloren. De eindhalte van de trein was het station van Dendermonde en daar zijn ze alle drie om 23.51 uur uitgestapt.

Beschrijving van de verdachten :
Verdachte 1 (de grootste van de 2) droeg op de dag van de feiten een donkerblauwe jas, een zwarte broek met opschrift vooraan op het linker been en achteraan op het rechterbeen, een donkere muts en grijze schoenen van het merk Nike.
Verdachte 2 : is ongeveer 1m70 lang en droeg een blauw/groene jas, een zwarte muts met pompon en wit opschrift vooraan, een gescheurde jeans, een lichtblauwe/lichtgroene schoenen en heeft een opvallende rugzak bij.