Diefstal met geweld in Sint-Agatha-Berchem

Verspreid op vraag van het Parket van Brussel
Plaats
Sint-Agatha-Berchem
Datum

Op donderdag 24 oktober 2019, om 9u40, werd in Sint-Agatha-Berchem een diefstal met geweld gepleegd in een woning op de Keizer Karellaan.

Een voertuig parkeert zich vlakbij een woning.

Dan verschijnt een valse postbode op de bewakingsbeelden. Hij belt aan bij de woning en beweert een aangetekende zending te hebben.

Twee personen stappen uit het voertuig en gaan naast de deur staan. Als de deur open is, dringen de daders de woning binnen. Zij bedreigen twee slachtoffers met een vuurwapen en eisen geld.

Op een bepaald moment verlaat een van de daders de woning, maar hij keert na enkele ogenblikken terug omdat politieagenten door de straat rijden (?).

Op het ogenblik van hun vlucht komt een politiepatrouille tussen en een achtervolging heeft plaats dat leidt tot de arrestatie van een van de verdachten.

De onderzoekers zoeken nog naar de identiteit van de medeplichtigen die zijn ontsnapt.

De eerste verdachte is van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is rond de 35 jaar oud, ongeveer 1m80 lang en struis gebouwd. Hij droeg werkkledij met verfplekken en een gele vest.

De postbode heeft een Europees uiterlijk, is normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang. Hij had een onverzorgde, rosse baard en droeg een uniform van B-POST.

De daders reden met een donkere Audi A5.